Er zijn ALTIJD meerdere wegen om ergens te komen, alleen staat niet iedereen daar ‘altijd’ voor open.

Afgelopen week had ik voor iemand in de familie een gesprek met een instantie. Er speelt behoorlijk wat, dus een groter overleg.

Aangezien ik natuurlijk ook mijn therapeuten achtergrond heb zit ik daar vaak, onbewust, met 2 petten op. Ik luister als familielid èn als hulpverlener.

En ik kan je zeggen dat dat laatste niet altijd handig is voor mezelf, want met momenten zit ik daar met HELE kromme tenen!

In dit geval ging het over een bepaalde vorm van begeleiding die tot nu toe nog niet veel had opgeleverd. Je krijgt een standaard riedeltje te horen die ik al zo vaak heb gehoord, dus op een gegeven moment onderbreek ik die dame.

Ik bevestig dat we inmiddels wel weten dat dit niet de meest passende weg is, maar wat zijn dan WEL de mogelijkheden?

Medicatie wordt gezegd.. huh?!?! Ja, dan wordt het wat rustiger allemaal, dan kan die persoon ‘in het raam blijven’ en van daaruit is alles makkelijker.

Okéoké ik heb daar mijn vooroordelen zitten, maar ook vanuit mijn eigen ervaring tijdens mijn opname in de kliniek. Dus helemaal ‘blanco’ ben ik niet, maar dit voelde zó fout!

Maar goed, dat deel van het gesprek zal ik hier achter wegen laten. Ik vroeg vervolgens nogmaals wat de opties waren qua behandeling.

Tja niets anders dan cognitieve gedragstherapie. BAM.. daar zit je dan. De therapeut in mij kon niets anders dat toch echt de andere opties vanuit mijn eigen werkveld op tafel leggen.

Dus ik zeg wat dacht je van ‘creatieve therapie, PMT, lichaamsgericht werken, energetisch werken e.d.? Nee.. daar kwam geen respons op. Alleen maar hele grote vragende ogen.

Dàt is dus nog steeds wat er grotendeels gebeurt binnen de reguliere hulpverlening. Binnen stramienen, binnen bewezen methodieken, medicatie en vooral niet werken met ‘wat we niet zien’.

Ik ben ècht heel blij dat ik voor mijzelf toen der tijd een andere keuze heb gemaakt. Dat ik heb BESLOTEN om hier een verandering in te maken. Laten zien dat het ook ANDERS kan.

Dat er andere wegen zijn, soms buiten de lijntjes, maar ook vaak een combinatie maak van diverse dingen. Het een vult het ander zo mooi aan.

Net als in jezelf. Je bent wit EN zwart, licht EN donker, lief EN kattig.. zo is de cirkel weer rond.

En jij? Welke mogelijkheden zie jij allemaal?

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op whatsapp
Deel op email
Deel op print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Marjolijn Knippels draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches