Profielfoto van Marjolijn Knippels waarop ze in een rood t-shirt is gekleed en half lange blonde haren heeft

Over mij

Hoi! Ik ben Marjolijn. Kort en bondig over mijzelf vertellen is niet mijn sterkste kant. Niet uit schaamte, maar ik communiceer eerder in energie & non-verbaal dan woorden.

Dit geeft meteen mijn struggle van vroeger aan. Alsof ik Russisch sprak en de rest Nederlands. Ik pikte dingen op die anderen niet zagen of hoorde, waardoor mijn omgeving mij vaak niet begreep.

Voelde me vreemd, buitengesloten en alleen. Daardoor ging ik me aanpassen en wel zo erg dat ik op mijn 33e werd opgenomen met een eetstoornis. Daar zat ik dan als jonge moeder.

I am not what happened to me, I am what & who I choose to become

Carl Gustav Jung

Van toen naar nu

De opname heeft me best wat gebracht, maar ook veel niet. Protocollen werden ingezet, maar hielpen me niet echt verder. Het heeft er voor gezorgd dat ik diep van binnen voelde ‘dit kan anders!’.

Nu, jaren later, ben ik hier. Als therapeut en ervaringsprofessional. Vertaler van wat niet zichtbaar is, maar wel is opgeslagen in je lichaam. Stukjes van jou die nog in ‘toen en daar’ leven terwijl het ‘hier en nu’-tijd is.

Ik zie mezelf als verbinder voor dat wat jij wel voelt maar nog geen woorden aan kan geven. Of juist veel praat, maar nog niet voelt in je lichaam.

foto collage met foto's uit het leven van Marjolijn Knippels

Wat is mijn doel?

Vrouwen laten ervaren dat er leven is voorbij schuld en schaamte.  Hun eigen wijsheid en kwaliteiten ontdekken & versterken waardoor ze verantwoordelijkheid nemen voor hun leven & het leven hen niet meer zo overkomt.

“Ik heb de reis al zo vaak in mijn hoofd gemaakt, maar toen het lichaam erbij kwam viel alles letterlijk op zijn plek’. Ik voel nu zoveel meer vertrouwen, sta steviger en merkt dat ik keuze’s heb in plaats van dat het me overkomt.”

– Renee –

Emotionele onveiligheid

Een open en eerlijk gesprek over mijn leven. Mijn gezin van herkomst, normen en waarden, gevolgen daarvan en hoe ik uiteindelijk in de kliniek belandde.

Hoe emotionele onveiligheid door kan werken in je leven, ondanks dat ouders het beste met je voorhebben. Ook zij weten niet wat ze niet weten. Een weg van hobbels en bobbels, maar uiteindelijk mijn vuurtje weer aanwakkert en ik steeds meer terug kom bij mezelf.

Gezien bij LOVO

In 2018 mocht ik bij Claudy mijn verhaal delen. Toen vooral op HSP moeders gericht.

Nu begeleid ik vrouwen die bereid zijn hun eigen proces van herstel en heelwording aan te gaan. Naar de oorzaken van issues. Waardoor ze niet steeds terug worden getrokken door triggers uit het verleden, maar vooruit kunnen.

Scroll naar top
Trauma & Relatie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches